søndag 30. november 2008

kuzcos farge


Jeg kan se ifra dag til dag at pelsfargen til kuzco forandrer seg sakte men sikkert!! jeg har lest at fargene på en hellig birma forandrer seg helt til de blir 18 måneder gammel, så skal bli spennendes å se hvordan fargen blir til slutt:-D

onsdag 26. november 2008

utfordring til matmor.

5 TING OM MEG
5 ting jeg liker:
Jeg liker å gå tur
å være med venner
å glede andre
å ta bilder
å lage mat

5 ting jeg ikke liker:
Jeg liker ikke misshandling av mennesker og dyr
være syk
falske mennesker
edderkopper
være i store selskaper

5 favoritter mat/drikke:
Laksefilet m poteter, agurksalat og hollandiase saus:-)
Svinefilet med bacon, ovnsbakte dill-poteter og hjemmelaget fløtesaus:-)
Biff med bakt potet og peppersaus/bearnicesaus
Kyllingfilet
Kalkun
5 favoritter artist/musikk:
Evenessence
Celine Dion
Elton John
Aerosmith
Kent
5 favoritt dyr:
Hund
Katt
Tiger
Delfin
Kanin
Nå håper jeg at noen andre tar staffetpinnen og utfordrer folk videre her inne:-D

Nye bilder...


tirsdag 25. november 2008

Fotosafari

Her kommer mitt første innlegg til fotosafari!!! :-) syntes det er så koselig å gå tur ute nå som det er snø, går jo tur med hunden, så knipser litt omkring:







Flere bilder ifra fotosafari finner du finne hos Petunia som startet opp med dette:-D

SIGNER HER!! MOT VOLDTEKT MOT DYR

Dette MÅ stoppes!! I norge er det fortsatt lov å voldta dyr, dette bare MÅ stoppes!!
Så signer denne kampanjen!!

http://www.underskrift.no/underskrifter.asp?kampanje=1881

lørdag 22. november 2008

nye bilder

Her kommer noen bilder:

Prøve å lage julekort, men kuzco var ikke så veldig samarbeidvilling:












torsdag 20. november 2008

flott julegave

Dette syntes jeg er en god idè til julegave samtidig som du får hjulpet dyrene:


http://www.dyrebeskyttelsenhordaland.org/visArtikkel.aspx?artid=406

tirsdag 18. november 2008

9 uker idag...




ja idag har kuzco vært hos oss i hele 9 uker....det er helt ufattelig hvor fort tiden har gått:








lørdag 15. november 2008

Kuzco 6måneder gammel

Ja, tenk på at lille Kuzco er alt 6 måneder gammel!!! Og fortsatt sååå liten gutt....han veier rett over 2kg bare å jeg syntes at han nå kanskje ser ut som en 4-5måneders kattunge!! Men han er verdens herligeste uansett størrelse!!!

Gratulere såå masse med 6 måneder lille Kuzco:

tirsdag 11. november 2008

Kuzco har vært her i 8 uker


Ja, idag har det gått 8 uker siden vi hentet lille Kuzco på gardermoen!! Helt ufattelig hvordan tiden har bare løpt forbi!!! Når han kom til oss var han såå bitteliten, han veide ikke 1 kg engang, men nå veide jeg han igår å han veier nå 2,1 kg!! :-) Er vektøkning på 1 kg på 8 uker, det må vel være ganske bra håper jeg!!! :-D Om noen dager så fyller han alt 6 måneder også, jammen har tiden gått fort!!!!


Her er noen bilder av han:

Signer her- mot pelsfarmer!

Signer her...Stopp pelsfarmer:

http://www.dyrsfrihet.no/nyheter/opprop-forbud-mot-pelsdyroppdrett

mandag 10. november 2008

Husregler for katter

Baderom:
Følg alltid gjester på badet. Det er ikke nødvendig å gjøre noe. Bare sitt og glo.
Dører:
Lukkede dører tillates ikke i noen rom. For å få åpnet ei dør, still deg på bakbeina og dask eller skrap med forbeina. Når døra så blir åpnet er det ikke nødvendig å bruke den. Etter åpning av utgangsdør, stiller du deg i døråpningen, halvt inne, halvt ute, og tenker på mye rart. Dette er spesielt viktig hvis det er veldig kaldt, regn, snø eller mye mygg.
Stoler og tepper:
Hvis du må kaste opp, må du straks komme deg opp i en stol. Hvis du ikke greier det tidsnok, kan du bruke et orientalsk teppe. Hvis det ikke finnes noe orientalsk teppe, går også vanlige langhårstepper fint. Mens du kaster opp på teppet må du passe på å rygge like langt som en naken menneskefot.
Forstyrring:
Hvis noen mennesker gjør noe, mens andre andre ikke gjør noe, skal du holde deg til de som gjør noe. Dette kalles «å hjelpe til» eller «forstyrre».Her er reglene for «forstyrring»:Når du følger med på matlaging skal du sitte rett bak kokkens venstre hæl. Du blir ikke sett, dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.Når noen leser ei bok må du komme deg inn tett under haka, mellom øynene og boka, hvis du da ikke kan legge deg tvers over selve boka.
For annet papirarbeid:
Legg deg på papirene på en mest mulig hensiktsmessig måte, slik at så mye som mulig av papirene blir skjult. Lat som om du dormer, men fra tid til annen strekker du deg og klasker til blyanten eller pennen.For folk som betaler regninger eller jobber med selvangivelsen eller julekortene må du alltid ha målet klart: Å forstyrre! Først setter du deg på papiret det jobbes med. Etter å ha blitt jaget vekk, setter du deg ved siden av og ser trist ut. Når du har blitt fjernet for andre gang dytter du penner, blyanter og viskelær ned fra bordet, en ting av gangen.Når et menneske holder en avis opp foran seg må du hoppe opp på baksiden av avisen. Mennesker elsker å bli hoppet på. Når et menneske arbeider ved en PC hopper du opp på pulten, spaserer over tastaturet og prøver å fange markøren på skjermen. Så legger du deg i fanget til mennesket, over begge armene.
Om å gå:
Så ofte som mulig skal du sprette fram foran mennesker, så kjapt og nært som du kan. Spesielt viktig i mørket, i trapper når noen bærer på noe, og med en gang de står opp om morgenen.
Sengetid:
Du skal alltid sove oppå menneskene slik at de ikke kan snu seg.
Sandkasse:
Når du bruker sandkassa må du sparke ut så mye sand som mulig fra kassa. Menneskene elsker følelsen av kattesand mellom tærne.
Gjemsel:
En gang i blant skal du gjemme deg et sted menneskene ikke kan finne deg. Du skal ikke, under noen omstendighet, vise deg før etter tre eller fire timer. Dette gjør at menneskene får panikk (en positiv opplevelse) fordi de tror du har stukket av eller gått deg vill. Med en gang du kommer fram vil menneskene overøse deg med klapp og andre kjærtegn. Sannsynligvis vil du få noe godt, også.
En siste tanke:
Bruk alle muligheter til å komme innpå et menneske, helst ansiktet. Snu deg og vis dem rumpa di. Menneskene syns det er kjempefint, så gjør det ofte.

Morgenstund er tull igrunn

Ja, her i huset så ser det ut som om kattene syntes at morgenstund er tull igrunn.....her så legger de seg igjen omtrent med en gang jeg kommer ned ifra soverommet om morgene!! Vel, først må vi jo ha morgenkosen vår, det er jo så herlig:-D Men siden matmor er syk så ligger alle pusene rundt omkring å koser seg nå!!







Kuzco ligger på beina mine på teppet å sover nå, han virkelig elsker disse fleespleddene å ligge på:-D











Rampus ligger i sin faste stol, nemlig lenestolen...han elsker å ligge i den:














Carmen ligger å koser seg oppå akvariet på den falsk saueskinnsfella... hun å kuzco er di eneste som bruker den








Snoopy ligger i 2 seters sofaen vår på det andre fleepleddet!! De elsker disse teppene









Frøya låg på klorestativet, men reiste seg når jeg tok bildet akkurat!!!

søndag 9. november 2008

Gjestebok

Nå har kattene fått en egen gjestebok som jeg har kalt for poteboka!! :-D

Litt om kattene..

Ja, da har jeg lagt ut litt om hver av pusene mine dag!! :-D
Jeg skal lære meg litt mer om dette etterhvert, kan jo kanskje lage mapper å slike ting å putte ting å tang etterhvert... :-D Se om jeg får til å lage meg ei gjestebok her inne etterhvert også

Kuzco


KUZCO
Kuzco (uttales kusko) er familiens nyeste medlem! Han ble født 15.mai 08 og kom til oss for snart 8 uker siden! Han er en drøm som kommer i oppfylldelse! Jeg har nemlig drømt om en hellig birma helt siden jeg såg filmen den utrolige reisen for mange mange år siden! Jeg forelsket meg da i denne vakre rasen og endelig er drømmen kommet i oppfyllelse!Kuzco er en sjarmerendes liten gutt som elsker kos, mat og leke!! Han er en brunmasket hellig birma gutt.Han er som kattunger flest og leker masse!! Er skikkelig matmoms og han kan koooose i timesvis!!! Det er herlig det:-D
Han har en slik god personlighet, han er såå snill å god å han går såå godt overens med absolutt hele gjengen her!! Han elsker å ligge sammen med en eller flere av pusene, er skikkelig sosial av seg:-D En herlig gutt!!! :-D

Her ligger Kuzco sammen med Carmen


Her ligger Kuzco, Frøya og Rampus i en klynge:-D

Her ligger Kuzco, Snoopy og Rampus i en klynge! :-D

Rampus

RAMPUS


Rampus kom til oss etter vi mistet vår hund Wilma, og jeg trengte noen ekstra å passe på!!


Han er født 1.juli 06, så han er 2 år nå! Han var vant med hund ifra før, var vokst opp med en Berner Senen hund, så det var ingen problem med Rampus og Odin! Fra første stund Rampus kom inn i hus så var han husvarm! Det tok han 10 minutter før han kom å koste med oss og sovnet på brøstet til samobern min! Han er virkelig en herlig gutt!! Han er meste svart, med litt hvitt under buken og har en svart hake, så det ser ut som han har skjegg....hehe... Så da ble jo det fulle navnet Rampus von svart skjegg...hehe... ;-DHan har en god personelig....han er virkelig kosegutt, og han er fortsatt veldig leken av seg!! :-D Dessverre så er han litt reservert av seg når det gjelder fremmede mennesker, men etter en stund og med litt godbiter i hånden så kommer han å da vil han kooooose:-D Han er veldig avhening av meg, matmor, men han er utrolig flink med de andre kattene i huset også!! Han elsker å vaske dem andre pusene og han vil som regel ligge ved siden av en eller flere:-D Rett å slett en herlig gutt!! :-D


Rampus er blitt bestevenn med vår kattunge Kuzco, tok seg til han med en gang kuzco kom i hus å de er virkelig uadskildelige nå! De er jo bare sååå søte sammen!! '






Snoopy

SNOOPY

Snoopy er en huskatt med van mønster som ble 3 år den 14.juni.


Snoopy er en leken gutt,men som inniblant vil kose også! Han er litt sær i matveien, men han godtar de fleste nye pusene!! Når vi fikk Rampus så var det Snoopy og Diesel som tok best imot han med en gang..(diesel er broren til snoopy, men han er borte nå) Det sammen gjorde han når vi fikk Kuzoo i hus:-D


De stelte han og vasket han begge to!! :-D Så farsinstinktet har han, selv om han aldri vil bli far, siden han ble kastrere når han var 6 måneder gamle!! Snoopy er helt hvit i fargen, men har noen små flekker på seg, bla på hodet og på kroppen som er lysegrå.


Carmen

CARMEN


Carmen er en søt pus!! så utrolig lita når hun kom til meg!!hun hadde så trist skjebne i starten av livet sitt :-( jeg fant nemlig henne og søsknene hennes i en svart søplesekk utenfor en matbutikk...blir helt på gråten bare ved tankene på at folk kan gjøre slik not små uskyldinge puser!! så vi har bare ca alder på henne..så vi har gitt henne bursdag den 14.mars.05m så vi tror hun er 3,5 nå!! Hun er den eneste skillepaddemønstrete dame vi har i huset og hun er veldig lita!! Hun e er søt jenta som skal kun kose med at hun skal slikke meg på ørene...ellers finnes hun ikke kosete i det hele tatt, men er jo ganske leken jente!!


Frøya

FRØYA
Min eldste katt heter Frøya å er en utrolig nydelig huskatt frøken på 4 år.

Hun fikk jeg på selveste halloween 04. Hun er født 7 august 05, å hun var 12 uker når jeg hentet henne. Jeg hentet henne siden jeg ville ha selskap til min tidligere pus Nusse(hun er gått bort nå) og Frøya var min første pus som jeg har hatt siden hun var en liten kattunge. Nusse fikk jeg når hun var rundt 8 måneder gammel, av ei venninne.



Frøya er en herlig kosefrøken, som er ganske voksen av seg, men finner man frem en lekemus så blir hun som en liten kattunge igjen! :-D Hun er den som er den ansvarlige av hele gjengen, hun passer på de andre virker det som!! :-D




katteblogg

Ja, nå starter jeg min aller første blogg for kattene mine.....
Jeg er ei jente på 27 år som er skikkelig glad i dyr....både kattene mine og hunden min. :-D
Har siden jeg flyttet for meg selv for 4 år siden hatt katter. Jeg fikk nemlig ikke husdyr hjemme hos mine foreldre, så sekundet jeg flyttet for meg selv så ble det katter på meg....hehe..

Jeg har prøvd å blogge litt om min hund Odin, men det har gått dårlig, så jeg håper jeg klarer å oppdatere denne litt oftere enn jeg gjør med den!!

Denne bloggen vil handle om mine skjønne pusekatter Frøya, Carmen, Snoopy, Rampus og Kuzco!! :-) Skal skrive mer om dem alle sammen og hverdagen dems!!